۱۳۹۴ مهر ۲۵, شنبه

دیده‌بان حقوق بشر: حکم جیسون رضاییان باید لغو شود

معاون امور خاورمیانه در سازمان دیده‌بان حقوق بشر خواستار لغو حکم صادر شده برای جیسون رضاییان شد، او گفت که قوه قضاییه ایران عدالت را “به صورت شفاف و منصفانه” درباره خبرنگار واشنگتن‌پست اجرا کند. سازمان بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر روز جمعه “۱۶ اکتبر/ ۲۴ مهر” اعلام کرد قوه قضاییه ایران باید حکم جیسون رضاییان٬ روزنامه‌نگار واشنگتن‌پست٬ را که پس از “یک محاکمه ناعادلانه” صادر شده است لغو کند. جو استورک٬ معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز جمعه گفت: “با این‌که زمان مقرر برای تجدیدنظرخواهی برای جیسون رضاییان در حال گذر است٬ مقامات ایران همچنان وکیل این روزنامه‌نگار را در بی‌اطلاعی نسبت به حکم صادرشده نگه داشته‌اند”.

به گفته استورک مقامات ایران “باید عدالت را به روشی منصفانه و شفاف اجرا کنند” و حکم بر اساس شواهد غیرعادلانه را لغو کنند.
جیسون رضاییان ۳۹ ساله، خبرنگار “واشنگتن پست”، ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۳ به اتهام جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی ایران بازداشت شد. او متهم است به این که اطلاعاتی محرمانه را به کاخ سفید داده است. رضاییان این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید تنها در عرصه روزنامه‌نگاری انجام وظیفه کرده است، دولت آمریکا نیز این اتهام را “پوچ” خوانده و خواستار آزادی فوری رضاییان شده است.
همراه جیسون رضائیان، همسرش یگانه صالحی نیز که عکاس خبرنگار است، بازداشت شده بود، اما اندکی بعد به قید کفالت آزاد شد.
بنا بر گزارش‌ها، رضاییان در بخشی از زندان اوین که زیر کنترل اطلاعات سپاه پاسداران است، نگهداری می‌شود. رضاییان متولد و بزرگ‌شده‌ی آمریکاست و تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی دارد. اتهامات جیسون رضاییان در چهار جلسه غیر علنی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی بررسی شده است.
لیلا احسن٬ وکیل جیسون رضاییان است که با گذشت حدود ۹ ماه از بازداشت رضاییان برای اولین بار امکان ملاقات با او را یافت. احسن در گفت‌وگو با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفته است که حکم موکلش صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده است. آخرین جلسه رسیدگی به پرونده رضاییان روز دوشنبه “۱۹مرداد/۱۰ اوت” برگزار شد.
واشنگتن‌پست ضمن رد اتهامات خبرنگار خود در تهران از او به عنوان “نمادی از فقدان آزادی مطبوعات در ایران” یاد کرده است. واشنگتن‌پست می‌گوید ایران رضاییان را به عنوان “کاندیدایی برای مبادله زندانیان” ایرانی در آمریکا می‌بیند.
سازمان گزارشگران بدون مرز٬ در فروردین امسال ایران را با ۴۶ روزنامه‌نگار زندانی یکی از کشورهای جهان دانست که بیش‌ترین آمار روزنامه نگار زندانی را دارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر